Doskonała mieszanka peklująca, produkowana na bazie soli warzonej. Stosowana jako naturalny konserwant do mięsa i innej żywności, by zapewnić świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję. Peklosól wstrzymuje rozwój bakterii gnilnych i chorobotwórczych.
Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod. Zastosowanie: produkcja oscypków, przetwory spożywcze, galanteria solna. Znalazła swoje zastosowanie również jako główny składnik paszy zwierzęcej. Ziarnistość: 1N,2S,5S.
Naturalna sól kamienna 1kg niejodowana wydobywana w Kopalni Soli „Kłodawa” S.A, nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych). Zastosowanie: przetwory domowe. Dostępne: 2kg, 3kg.
Produkowana jest przez Ciech S.A z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej. Zawiera minimum 99,9% chlorku sodu i znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.
Zawiera aż 99,8% chlorku sodu, co świadczy o jej bardzo wysokiej czystości. Uzyskiwana jest z tych samych zasobów regionu kujawskiego, co sól w uzdrowiskach w Inowrocławiu i Ciechocinku. Stanowi niezbędnik żywnościowy, dostępna jest w opakowaniu 1kg i została nagrodzona Polskim Godłem Promocyjnym „Teraz Polska”.
Niezbędny dodatek do przypraw używany w przemyśle spożywczym.
Dzięki swoim właściwościom rozpuszcza lód na drogach i chodnikach poprawiając bezpieczeństwo.
więcejWyroby solne takie jak tabletki doskonale nadają się do zmiękczania i dezynfekcji wody pitnej
więcej